Försöker lära mig musik

Sedan jullovet har jag försökt lära mig spela keyboard. Allt började med att jag hittade en gammal leksakssynt i gömmorna och upptäckte att det var väldigt härligt att spela. Det var som att tonerna masserade min trötta hjärna. Som hjälp att komma framåt lånade jag boken ”Vi spelar piano” från biblioteket. När jag spelat igenom den, uppgraderade jag till en bättre keyboard.

Nu har jag gått vidare till några enkla poplåtar som exempelvis My Heart Will Go On, Nationalsången och Everytime med Britney Spears. Att spela fritt är inte riktigt min stil eftersom jag inte är så musikaliskt lagd. Gillar mest övningsböcker som bygger på Skinner, med förstärkning och lyckokänsla när man gör rätt.

Det konstnärliga skapandet kan ha med samtiden att göra, vad som är inne osv. Men det kan också hänga ihop med livets förutsättningar. Förr när jag mest satt i min lägenhet på en madrass och tänkte, så blev det mycket skrivande, tänkande osv. Men nu när jag har ett tjänstemannajobb, så går mycket av tankarna åt till det. Då fungerar det inte att ha långa tankeprocesser på sin fritid. Därav mitt pianospel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *