Kustkonst

I helgen är det den årliga konstrundan i Hamrånge. KUSTKONST är en konst- och hantverksrunda i Hamrångebygden på initiativ av Aja Axlund, Erika Ehn och Carina Gustafsson. I Kustkonsts anda vill vi främja kreativa uttryck, skapa lust och inspiration och sprida glädje, för både utställare och besökare.
Kustkonst går av stapeln på Påskdagen, kl. 10-18. Runt om i Hamrångebygden, mellan Gävle och Söderhamn, bubblar det av skaparkraft, och konstrundan på påskdagen varje år ger en möjlighet till gemenskap och inspiration för alla att ta del av. Hantverk, konst, musik, mathantverk och en mängd andra kreativa uttryck visas upp av både amatörer och professionella. Över 50 utställare visar och säljer konst och hantverk i olika utställningslokaler, från Hamrångefjärden i söder till Axmar bruk i norr.
Orter som deltar i Kustkonst: Hamrångefjärden, Norrsundet, Hagsta, Bergby, Axmarby och Axmar bruk.

Har varit ner på Folkets hus och tittat på några av utställarna.

Konstrundan visar allt från silversmide, knivar och keramik till måleri och foto.

Bilden ovan: Konstnär Conny Molin. Bilden nedan: Konstnär Linnea Strid.

Intresserade mig även för de permanenta målningarna som fanns inne i folkets hus.

Därefter drog jag vidare till Hagsta skola. 15 konstnärer visade sina verk.

Avslutade konstrundan med en utställning i ett församlingshem. Utställare Peter Eugen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *