Musikens makt i Luleå

Åkte 70 mil norrut för att besöka festivalen Musikens makt.

Själva festivalen ägde rum ute på en udde, med gångastånd från Luleå centrum. Här spelar Asta Kask.

Arrangemanget var drogfritt, vilket gjorde att det var ganska mysig stämning, med kuddar, kaffe och konstlotteri. Köpte en lott med ”vinst varje gång” och vann en ren i keramik.

Det var exotiskt att åka så långt norrut. Hela staden kändes väldigt arktisk. Solen stod lågt och det var åtta grader varmt på kvällen. Ändå sprang folk omkring i shorts och satt på uteserveringen och njöt av sommaren.

Ute på stan såg jag en del ungdomar. Alla verkade så glada och spontana, som att hela stan var deras vardagsrum.

Sista kvällen såg jag Hurula. Tyckte det var en väldigt bra spelning. I de trakter där jag bor, finns sällan något driv i människor, som att allt är mediokert, ungefär som en sovjetstat i mentalitet. Här däremot fanns en ungdomlig energi, med fjortisar hoppade upp och ner framför scenen. På vägen hem passerade jag Piteå havsbad. Det var också fint men glömde fota.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *